סימנים לסוכרת

סימנים לסוכרת איך מזהים את המחלה? 

הופעת תסימנים לסכרת מאפשרת אבחנת המחלה וטיפול בה. אצל חולי סוכרת מסוג 2 וסוכרת הריון לעיתים לא מופיעים סימנים בכלל משום שהמחלה מתפתחת בהדרגתיות. לעומת זאת סימנים לסוכרת מסוג 1 יופיעו בפתאומיות משום שהמחלה מופיעה בחריפות כבר בשלבים הראשונים. על טרום סוכרת בכתבה שלפנינו. בדיקת דם בקופת חולים יכולה לתת אינדיקציה האם יש לכם טרום סכרת באמצעות מחשבון A1C המציג תוצאות של חיפוש
בדיקת המוגלובין A1C מחשבון בדיקת המוגלובין מסוכרר

סימנים לסוכרת אתר הסוכרת של ישראל מחשבון

סימנים לסוכרת אתר הסוכרת של ישראל מחשבון

סימנים לטרום סוכרת

לא קיימים. אין תופעות פיזיות וגם בדיקות דם רגילות לא מגלות את המחלה. במקרה של טורם סוכרת או סוכרת סמויה, מבצעים בדיקת העמסת סוכר, שהיא בדיקת דם לאחר שתיית מים עם סוכר. אם התוצאות של בדיקה זו מראות רמה גבוהה של סוכר בדם, בודקים את רמת האינסולין בדם. חלק מהם מצביעים על סוכרת סמויה הנקראת טרום סוכרת .

ההודעות של הגוף הסוכר שלך גבוה

תלויים ברמת הסוכר בדם. ככל שרמת הסוכר בדם גבוהה יותר, כך הסימנים שיופיעו יהיו חמורים יותר. תסמינים למחלת הסוכרת כוללים:

  • צמא חריג – חולי סוכרת שותים כמות חריגה במשך היום וגם בלילה. סימן זה מופיע בעיקר אצל ילדים שמתגלה אצלם סוכרת מסוג 1.
  • מתן שתן מוגבר.
  • רעב מוגבר – חולי סוכרת מדווחים על תחושת רעב תמידי, גם מיד לאחר ארוחה.
  • ירידה במשקל יחד עם אכילת יתר – זהו בדרך כלל סימון למחלת הסוכרת מסוג 1.
  • עייפות – בגלל רמות נמוכות של סוכר ברקמות בגוף ובאיברים, חולי סוכרת חשים עייפת קשה.
  • פגיעה בכלי דם הקטנים מובילה לסימנים רבים כגון – זיהום של פצעים קלים בעקבות הפרעה באספקת הדם לאזור הפצע, ראיה מטושטשת, רגישות לזיהומים בעקבות קושי של תאי מערכת החיסון להגיע לאזור הזיהום, ועיקצוצים, כאבים וחוסר רגישות בגפיים.

הבטן שלכם מודיעה התחילו לבדוק את רמות הסוכר

  • עצירות – פגיעה במערכת האיכול שמובילה לעצירות וגם שילשול.
  • קטואצידוזיס – אחד הסימנים למחלת הסוכרת החמורים ביותר. קטואצידוזיס הוא סימן של רמה גבוהה של קטונים בדם שהוא תוצאה של פירוק שומן ושריר לאחר ירידה ממושכת ברמת הסוכר המגיע לרקמות. רמה גבוהה של קטונים בדם הוא מצב מסכן חיים ודורש טיפול רפואי דחוף.

עם הופעת אחד או יותר מסימנים של סוכרת, חשוב לדאוג לטיפול על מנת למנוע סיבוכים ופגיעה קשה באיברים בטווח הארוך, כמו התקף לב, מחלות כליות או פגיעה בעיניים וירידה בראיה.