מתכון מרק בצל מוקרם תוך עשר דקות

מתכון מרק בצל מוקרם תוך עשר דקות

פעם חשבתי לעצמי שמרקים טעימים צריך לקנות או פשוט למזוג מים רותחים לאבקת מרקים מוכנים. אבל מאז שגליתי את המתכון הזה, שותים אצלנו בבית הרבה יותר מרקים טעימים. אז מה בכתבה?. מתכון מרק בצל מוקרם תוך עשר דקות. ואם תשאלו מי הפיק את המתכון הטעים הזה, נגלה לכם כי המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית ובלוגרית.

איך מכינים מתכון מרק בצל מוקרם בבית?.

ראשית נתחיל עם רשימת המצרכים לכל אחד משלבי ההכנה. אתם כמוני?. מפחדים ממתכונים?. עזבו שטויות, זה פשוט וקל.

מצרכים מתכון למרק בצל שאפשר להכין בקלות בבית

4 גזרים קלופים ושטופים היטב
2 קישואים
3 בצלים קלופים
3 גבעולי סלרי נקיים
צרור פטרוזיליה נקי ושטוף
2 כרישות שטופות
1/2 כפית גרגירי פלפל אנגלי
1/2 כפית מלח גס
3 עלי דפנה

עוד באתר כמה מים צריך לשתות ביום כוסות וליטרים

רשימת מצרכים למרק בצל
6-7 בצלים גדולים או 10 בצלצלים קטנים
3 שיני שום כתושים
1.5 כוסות יין לבן יבש
4 כוסות ציר ירקות או מים
3 כפות קמח
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח

מתכון מרק בצל מוקרם עם גבינה טבעונית מגורדת צילום יולה זובריצקי

מתכון מרק בצל מוקרם עם גבינה טבעונית מגורדת צילום יולה זובריצקי

1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אגוז מוסקט
ענף תימין

מה צריך על מנת להקרים מרק בצל?
להקרמה: 200 גרם מגורדת לפיצה ואפייה של  משומשו

שלבי הבישול של המרק מתכון בקלי קלות

להכנת ציר הירקות: מסדרים את התבלינים וכל העלים בתחתית הסיר ומפזרים מעליהם את שאר הירקות חתוכים גס. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.

מה עושים כעת? מסננים את הנוזלים, מפרישים 4 כוסות למרק ואת שאריות הציר ניתן לאכסן בכלים קטנים בהקפאה.

הנחיות להכנת המרק

קולפים את הבצלים וחותכים לרצועות בגודל בינוני.
בסיר בינוני כבד מחממים שמן זית, מכניסים את הבצלים ומקרמלים אותם על אש נמוכה כחצי שעה תוך ערבוב תמידי עד שכל הבצל משחים וזהוב, אך לא נשרף.

מה לעשות כעת?. מוסיפים את הקמח ומערבבים עם הבצל היטב למשך כדקה בכדי שלא ייווצרו גושים. כעת יש להוסיף פנימה את היין וממשיכים לערבב.

עוד קצת ואנחנו שם. כעת יש להוסיף את ציר הירקות המסונן או המים מוסיפים את התיבול: שום כתוש, תימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור כחצי שעה.

יאללה להגשה אנחנו כבר רעבים

מוזגים בקערה יפה את המרק החם, מפזרים גבינה טבעונית מגורדת של משומשוומניחים מעל בגט קלוי ומעט בצל מטוגן. ניתן  להכניס את הקערה להקרמה של כ-5 דקות בתנור. המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית ובלוגרית.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *