דג במחבת עם ירקות מתכון קל להכנה לחג ולכל עת

דג במחבת עם ירקות מתכון קל להכנה לחג ולכל עת

עונת החגים לפנינו ואתה חוזרת ההתעניינות שלנו במתכונים קלים ופשוטים להכנת דג לארוחת הערב או לארוחת חג חגיגית. הכירו את המתכון של דג במחבת עם ירקות מתכון קל להכנה לחג ולכל עת. לברק שלם צלוי במחבת באדיבות השף גיל אבירם ורשת סולתם.

יתרונות תזונתיים של דגים דג במחבת עם ירקות מתכון קל

דגים הם מקור מצוין לחומצות שומן אומגה 3 (שומנים טובים), הידועים היטב בסגולותיהם הבריאותיות וחיוניות לחיים. אכילת דגים באופן קבוע יכולה להפחית את הסיכון למגוון מחלות. זהו אחד ממוצרי המזון המומלצים לחולי סוכרת, דל בשומן ומתאים לכל ארוחה. אכילת דגים פעם או פעמיים בשבוע עשויה גם להפחית את הסיכון לשבץ מוחי, דיכאון, מחלת אלצהיימר ומצבים כרוניים אחרים.

ישנן 2 חומצות שומן רב בלתי רוויות חיוניות בדג – אומגה 3 ואומגה 6. חומצות שומן אומגה 3 נמצאות במקורות צמחיים וימיים – אולם חומצות השומן בדגים הן שנראות כמועילות ביותר לבריאותנו (כולל הפחתת הסיכון שלנו למחלות לב).

דג במחבת עם ירקות מתכון לברק שלם צלוי במחבת באדיבות רשת סולתם ושף גיל אבירם צילום גיל אבירם

דג במחבת עם ירקות מתכון לברק שלם צלוי במחבת באדיבות רשת סולתם ושף גיל אבירם צילום גיל אבירם

דג במחבת עם ירקות מתכון קל להכנה לחג ולכל עת

חגי תשרי אוטוטו כאן ואיתם ארוחות החג הטעימות. הסוד במנה מנצחת הוא שתהיה כמובן טעימה מאוד, מרשימה למראה ותשאיר חותם בקרב האורחים. יחד עם זאת, רצוי שלא תדרוש זמן הכנה ממושך והרבה מצרכים. המתכון המהיר לדג לברק שלם הצלוי במחבת הוא בדיוק כזה!

עוד באתר – למה מומלץ לאכול דבש?

מצרכים אופן הכנה ובתאבון

אלו מצרכים כלולים במ:
2-4 דגי לברק טריים
עשבי תיבול: אורגנו, טימין וכוסברה
לימון
מלח/פלפל

אופן ההכנה:
ממלאים את פנים הדג בעשבי תיבול (אורגנו, טימין, כוסברה) ובפרוסות לימון
חורצים את הדג באמצעות סכין ברווחים של כ- 1 ס"מ בין חריץ לחריץ.
מתבלים במלח ופלפל.
מניחים את הדג על מחבת Non Stick איכותית של סולתם עם 3-4 כפות שמן זית ומטגנים את הדג עד שהעור הופך פריך מאוד.
הופכים בזהירות ומטגנים עוד 4-5 דקות בערך עד שהדג מוכן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *