מתכון קבב דג עם אפונה קישואים וטחינה של ג'קי אזולאי

מתכון קבב דג עם אפונה קישואים וטחינה של ג'קי אזולאי

למרות שמתכונים רבים מוגדרים לארוחת החג אפשר לבשל אותם ביית בכל זמן אחר. הם טעימים, בריאים וקלים להכנה. בכתבה זו מתכון קבב דג עם אפונה קישואים וטחינה של ג'קי אזולאי חברת אחוה והשפית מגישים לרגל ראש השנה ולכל זמן מנה חגיגית קלה להכנה מרהיבה ביופייה וטעימה.

מתכון קבב דג עם אפונה קישואים וטחינה של ג'קי אזולאי

מתכון קבב דג עם אפונה קישואים וטחינה של ג'קי אזולאי

קרדיט תמונה קבב דג עם אפונה קישואים וטחינה צילום שניר סופגי גואטה

מה נבשל לארוחות החג?. מתכון קבב דג עם אפונה קישואים וטחינה של ג'קי אזולאי 

ברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה לרגל ראש השנה וחגי תשרי, יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי, מתכון של  לקבב דג עם אפונה וקישואים, המוגש עם טחינה, נענע ושקדים קלויים. מנה חגיגית, קלה להכנה, מרהיבה ביופייה וטעימה, מתאימה להגשה כמנה עיקרית בארוחת החג.

מודעות גוגל



יאללה מבשלים ארוחה חגיגית מצרכים לארוחה מתכון של ג'קי אזולאי 

מצרכים (לכ-3-4 מנות):
לקבב:
500 גרם פילה דג ברמונדי טרי ללא עור ואדרות (פילה נקי)
1/2 צרור עלי כוסברה קצוצים דק עם הגבעולים
1/4 צרור עלי נענע קצוצים דק
אורגנו מיובש 1 כפית
פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק ללא הזרעים. כמה?. יחידה אחת.
כפית מלח דק
2-3 כפות שמן זית (לשימון הקבבים)

קרדיט תמונה קבב דג עם אפונה קישואים וטחינה צילום שניר סופגי גואטה

כיצד מכינים את תוספת הקישואים והאפונה במתכון? 

כמה קישואים בתוספת?. 3-4 קישואים בגודל בינוני פרוסים דק
150 גרם אפונה עדינה מוקפאת
4-5 כפות שמן זית
3-4 שיני שום קלופות ופרוסות
2 כפות מים
כמה מלח?. כפית מלח
כף מיץ לימון
1/2 כפית סוכר

עוד באתר שעועית ירוקה ברוטב עגבניות מתכון פשוט וטעים

בישול מנת ההגשה והצילוח 

3-4 כפות טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"
50 גרם שקדים קלויים פרוסים
1 לימון חתוך לרבעים
חופן קטן עלי נענע קצוצים דק

מוכנים?. קדימה מבשלים! הוראות הכנה ובישול למתכון של ג'קי אזולאי 

בעזרת סכין קוצצים דק את דג הברמונדי. ניתן גם לטחון אותו במעבד מזון.
מעבירים את הדג הקצוץ לקערה ומוסיפים לו את הכוסברה והנענע הקצוצים, הצ'ילי, האורגנו המיובש והמלח ומערבבים היטב.
לשים את תערובת הקבב היטב למשך 2 דקות, עד שהיא מרגישה חלקה יותר, ואז מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-5-10 דקות.

איך מכינים את הקבב? 

מכינים את הקבבים: בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל בינוני ומשטחים אותם לקציצות שטוחות.
מחממים מחבת רחבה (אפשר מחבת פסים) מעל להבה גבוהה. משמנים את הקבבים בשמן זית משני הצדדים וצורבים למשך 2-3 דקות מכל צד עד שהתבשלו לחלוטין.

מודעות גוגל



בישול הקישואים 

מכינים את הקישואים: בסיר רחב שמים חצי מכמות שמן הזית ואת שיני השום. מטגנים אותן כחצי דקה עד הזהבה קלה ומוסיפים את הקישואים, כ-2 כפות מים ומלח. מערבבים, סוגרים את המכסה ומבשלים מעל להבה גבוהה כ- 2 דקות, עד שהקישואים מגירים נוזלים.

מוסיפים את האפונה ומתבלים. מבשלים יחד כ-2 דקות עד שהקישואים התרככו טיפה ונשארו מעט פריכים.
מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר, טועמים ומוסיפים עוד שמן זית, מלח, מיץ לימון לפי הטעם. חשוב לשמור על זמן בישול קצר כדי שהקישואים והנענע ישמרו על הצבע שלהם.

להגשה: מעבירים את תוספת הקישואים והנענע לצלחת רחבה ומעליה מניחים את הקבבים. מזלפים מעל טחינה גולמית, מפזרים עלי נענע קצוצים ושקדים קלויים ומגישים עם רבעי הלימון.

האם אפשר להכין בבית ארוחה חגיגית?. כמובן שכן. מתכונים רבים מיועדים לבישול בבית באמצעות כלים ומצרכים ששי בכל מטבח או שניתן לרכוש בקלות במרכול השכונתי. מה עוד באתר?. מתכונים בריאים, טיפים חשובים לתזונה נכונה ותמונות להורדה בנושא ברכות לראש השנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *