מתכון מרק קובה דלעת בריא שקל לבשל בבית

מתכון מרק קובה דלעת בריא שקל לבשל בבית

איזה מרק נבשל היום?. קבלו מתכון מרק קובה דלעת בריא שקל לבשל בבית מתכוני בריאות פשוטים וקלים ניתן לבשל ללא מלח דל נתרן ללא סוכר על בסיס רכיבים טבעיים בלבד המתכון הבריא.

למה קובה?. למה דלעת?. מתכון מרק קובה דלעת בריא  

אני חייב להודות שלגבי דלעת אני אובייקטיבי. בסופו של דבר הסבא שלי עסק שנים בגידול דלעת. גדלנו בבית סבתי על הירק הירוק וקוביות טריות וכתומות במרק העירקי שכלל ירקות נוספים שהגיעו טריים מהשדה. עברו השנים, אך אזכור הימים…ומה כעת?. גלו אתם כמה קל לבשל מרק כתום ובריא בבית.

ללא נתרן ללא סוכר המתכונים הבריאים

מה לגבי כמות הסוכר או המלח במרק שלנו?. זה היתרון הברור כאשר אנו מבשלים מרקים בבית. יש לנו את האפשרות להחליט על כמות התבלינים וכמובן מה שחשוב לכולנו, בהתאם לטרנד העולמי של מזונות בריאים. לא אוהבים מלח?. לא חייבים. ומה באשר לסוכר במרק?. מבחינתי, ממש מיותר.

מתכון מרק קובה דלעת בריא שקל לבשל בבית

מתכון מרק קובה דלעת בריא שקל לבשל בבית.

קרדיט תמונה מרק קובה באדיבות סולתם. צילום יחסי ציבור

לפני שמתחילים לבשל הכירו את היתרונות התזונתיים של הדלעת 

אז בטח כבר יודעים שמדובר בירק המוכר לנו היטב עוד מימי הביניים. הוא לא רק סמל של ליל כל הקדושים. אז מה כן?. מוצר בריא דל סוכר ונתרן.

עוד באתר מתכונים למרק שקל לבשל בבית

הדלעות הן חלק ממשפחת ה-Cucurbitaceae הן גדולות, עגולות ותוססות עם עור מצולע מעט, קשיח אך חלק. בתוך הדלעת נמצאים הגרעינים והחלק הבשרני של הפרי.

מה קורה לאחר הבישול? כל הדלעת ניתנת לאכילה – הקליפה, העיסה והגרעינים – אתם רק צריכים להסיר את החלקים המחוטטים שמחזיקים את הגרעינים במקומם.

הדלעות עמוסות בחומרים מזינים ידידותיים לעור, כולל ויטמינים C ו-E, כמו גם בטא-קרוטן, שלכולם תפקיד חשוב בבריאות העור שלנו.

ויטמין C אינו מיוצר באופן טבעי על ידי הגוף, לכן חשוב שנקבל אותו מהתזונה שלנו, מכיוון שהוא ממלא חלק ביצירת קולגן ששומר על עור שמנמן ומוצק, ויטמין C גם מסייע במניעת חבורות ומקדם ריפוי פצעים.

יאללה מבשלים המתכון למרק דלעת 

מי כתב את המתכון המומלץ למרק ביתי?. מתכון למרק קובה באדיבות "סולתם". אגב אתם יכולים לקרוא מרק מומלץ לטבעונים ובטח בתור מתתון לצמחונים.

הכנת המרק בסיר עמוק ארבל סיר עמוק ארבל.

מצרכים למרק דלעת למלית הקובה:

300 גרם בשר טחון
בצל קצוץ מאוד אחד
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן
כפית בהרט
לבצק הקובה:
2-2.5 כוסות סולת
כף שמן
רבע כפית מלח
1-1.5 כוסות מים

רכיבים למרק 

כוסות קוביות דלעת 2
בצלים קצוצים 2
2 עגבניות קלופות קצוצות
3 כפות שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
שליש כוס מיץ לימון
כף בהרט
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
5 כוסות מים
כף סוכר – אבל אם אתם רוצים להמעיט או להפחית ניתן לבשל ללא סוכר. עניין של טעם.

אופן הבישול 

1.מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית
2.יוצרים כדורים קטנים ומקפיאים לשעה על מגש
3. מערבבים את מרכיבי בצק הקובה
4. עוטפים את כדורי הבשר בבצק.
5. בסיר עמוק מניחים שמן, בצל , עגבניות ,סלרי ותבלינים מערבבים מוסיפים דלעת, רסק, מים ומיץ לימון, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הקובה.
6. מבשלים בכיסוי חלקי כ- 25 דקות מקפידים לערבב כל כמה דקות.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *