עוגיות ללא גלוטן מתכון פשוט וקל לאפייה בבית

עוגיות ללא גלוטן מתכון פשוט וקל לאפייה בבית

אם בא לכם להגיש לחברים או לאפות עבורכם מאפים טעימים במיוחד הכתבה הזו עבורכם. מה בכתבה?. עוגיות ללא גלוטן מתכון פשוט וקל לאפייה בבית באדיבות ד״ר איה בן שלום, מנחה בכירה בחלי ממן עוד בכתבה מה זה גלוטן ואיזה תחליפים קיימים בשוק.

אז מה זה בעצם גלוטן?. למה הוא גורם ומה תפקידו בתזונה שלנו? 

למעשה גלוטן הוא חלבון המצוי בחיטה, שעורה ושיפון. מה המשמעות התזונתית?. אנו נפגוש אותו במרבית מוצרי המזון שלנו. באיזה מוצרי מזון יש גלוטן?. לחמים, פסטות, רטבים תעשייתיים ואפילו בממתקים שונים. כמובן שהוא יופיע גם קמח, מרקים מוכנים ורוב פריטי מאפה. 

עוד באתר  מתכונים של חלי ממן 

עוגיות ללא גלוטן מתכון פשוט וקל לאפייה בבית

עוגיות ללא גלוטן מתכון פשוט וקל לאפייה בבית

קרדיט תמונה עוגיות אמסטרדם באדיבות חלי ממן. צילום עצמי חלי ממן. 

כיצד הוא משתלב בתעשיית המזון? באפייה גלוטן הוא חלבון ייחודי ומועיל, מכיוון שהוא פועל כמו דבק, מחזיק בצק יחד ונותן לו מרקם אלסטי. ברגע שהוא נאפה, הגלוטן הוא מה שנותן ללחם מרקם לעיס ורך.

למי אין גלוטן?. לשיבולת שועל, למרות שאין לה גלוטן, יש חלבון דומה בשם אוונין. מכיוון שהחלבון כל כך דומה, חלק מהסובלים מצליאק מגיבים גם לשיבולת שועל.

מתכון עוגיות ללא גלוטן קשיו ואגוזי לוז באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא

רשימת המרכיבים
120 גרם אגוזי לוז.
כ- 120 גרם קשיו שליש כוס סוכר (60 גרם)
ביצה
50 גרם שוקולד מריר
כפית סודה לשתייה

אופן האפייה וההכנה של העוגיות הביתיות
טוחנים את האגוזים בבלנדר עד למרקם של חמאה.
מעבירים לקערה, מוסיפים ביצה, שליש כוס סוכר, 50 גרם שוקולד מריר וכפית סודה לשתייה.
מערבבים היטב ובעזרת כפית מניחים על נייר אפיה במרווחים אחד מהשני. אופים למשך כעשר דקות על 170 מעלות ומניעים לקירור מלא.

מוצרים ללא גלוטן וודאו את הרכיבים על האריזה

כאשר אני במרכול ורואה מוצרים ללא גלוטן, אני נוהג לרכוש לאחר שאני מוודא את ההרכב התזונתי של המוצר. למה?. ליתר ביטחון. מוצרים אלו מהווים חלופה תזונתית לדגנים, קמח ועמילן אשר באופן טבעי אינן מכילות גלוטן. באיזה מוצרים מדובר?. קמח שקדים, כוסמת, קמח קוקוס, תירס, דוחן, קמח תפוח אדמה וקמח סויה. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *