עוגת יוגורט ורימונים ללא גלוטן מתכונים עדי גבירצמן מתכון

עוגת יוגורט ורימונים ללא גלוטן מתכונים עדי גבירצמן מתכון

בא לכם עוגה אבל לא הגלוטן?. קבלו מתכון עוגת יוגורט ורימונים ללא גלוטן מתכונים מתכון מנצח וטעים מאת עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת מפתחת מתכונים מדלי פחמימות ללא גלוטן מ-התפריט.

עוגת יוגורט ורימונים ללא גלוטן צילום עדי גבירצמן התפריט

עוגת יוגורט ורימונים ללא גלוטן צילום עדי גבירצמן התפריט

ניגשים למלאכה מה נדרש לאפיית עוגת יוגורט ורימונים ללא גלוטן

תבנית עוגה עגולה בקוטר של 20 ס"מ. זמן הכנה: 60 דק'. בתנור: 20 דק'. במקפיא: 4 שעות.

מצרכים לבסיס בצק פריך + שטרויזל:
2.5 כוסות קמח שקדים
1/3 כוס ממתיק
1/4 כוס חמאה מומסת
1 ביצה

עוד באתר עוגיות ללא גלוטן מתכון פשוט וקל לאפייה בבית

הכנה לבסיס + שטרויזל 

לחמם תנור ל-C180.
בקערה בגודל בינוני לערבב רכיבים יבשים.
להוסיף לתערובת היבשים את החמאה ולערבב היטב.
להוסיף לתערובת את הביצה ולערבב עד ליצירת תערובת בצקית (התערובת רטובה מעט).
לחלק את התערובת בין 2 תבניות עם נייר אפייה – 2/3 תערובת בתבנית אחת (בסיס) ו-1/3 תערובת בתבנית שנייה (שטרויזל).
להכניס את שתי התבניות לתנור לאפייה של כ-20 דק', עד לקבלת הזהבה קלה.
את התבנית שיש בה 1/3 מכמות הבלילה לשים לצינון של 20 דק' ואחרי כן לפורר ביד/עם מזלג לתערובת פירורית/שטרויזל. את התבנית השנייה להניח בצד עד להכנת הקרם יוגורט והרכבת העוגה.

מצרכים לקרם יוגורט מתקתק

1.5 גביעים של יוגורט/300 גרם
מיכל שמנת מתוקה /250 גרם
2 כפות ממתיק אבקת סוכר/30 גרם
2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר /30 גרם
1 כפית אבקת ג'לטין/15 גרם
2 כפות מים/30 גרם
1.5 כוס גרעיני רימון

מקנחים בשמנת מצרכים-לקצפת לקישוט

1 חבילה שמנת מתוקה/250 גרם
2 כפות ממתיק אבקת סוכר/30 גרם

איך מכינים קרם יוגורט?.

בכלי קטן שמים את האבקת ג'לטין עם המים ומערבבים עד להיטמעות הג'לטין במים. מניחים בצד ל-10 דק'.
בקערת מיקסר עם וו בלון, מקציפים את כל המרכיבים של הקרם (למעט הג'לטין) כ-2-3 דק' על מהירות גבוהה עד להתייצבות.

ממיסים את הג'לטין במיקרו כ-30 שניות עד להמסה מוחלטת.
עושים תהליך השוואת טמפרטורה: לוקחים בערך כוס מקרם היוגורט ומכניסים למסת הג'לטין החמה תוך כדי טריפה מתמדת. מחזירים מיד לקערת המיקסר עם הקרם יוגורט ומערבבים על מהירות בינונית במשך 1-2 דקות עד ליצירת תערובת אחידה וחלקה.

הרכבה של יוגורט ורימונים ללא גלוטן

מניחים כחצי מכמות הקרם יוגורט מעל שכבת הבצק הפריך.
מפזרים מעל כוס גרגירי רימון בפיזור שווה ככל הניתן.
יוצקים מעל את המחצית השנייה של הקרם ומיישרים.
מכניסים למקפיא ל-4 שעות לפחות.

כמעט מוכן ….אופן הכנת קצפת והגשה העוגה 

בקערת מיקסר (אפשר גם ידני) מקצפים שמנת מתוקה ביחד עם ממתיק עד לקבלת קצפת.
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר (לא חובה שיהיה צנתר, אפשר לזלף גם בלי).
לזלף באופן שתרצו מעל העוגה (תשאירו מקום לתוספות הקישוט הנוספות שלכם במידה ויש).
במידה והכנתם שטרויזל, תפזרו אותו ביחד עם גרעיני הרימון הנותרים לפני העברת העוגה למקרר לשעה.
*מומלץ לפרוס עם סכין חדה (לא משוננת) שנשטפה במים חמים/רותחים.

 

תזונה דלת פחמימות טיפים חשובים לא רק לפסח עדי גבירצמן מומחית לתזונה מאוזנת צילום דויד מויאל

תזונה דלת פחמימות טיפים חשובים לא רק לפסח עדי גבירצמן מומחית לתזונה מאוזנת צילום דויד מויאל

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *