מתכון לעוגת דבש עסיסית מבית סבתא

מתכון לעוגת דבש עסיסית מבית סבתא 

תקופת החגים מתאפיינת באפיית עוגות ובעיקר אלו עמוסות באחד הסמלים של תקופת חגי תשרי. מה במדריך המתכונים הביתיים?. מתכון לעוגת דבש עסיסית מבית סבתא המשלבת דבש ותפוחים ללא גלוטן. מי השף הקונדיטור האחראי על המתכון? רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת ביגה. המתכון באדיבות רשת ביגה.

 

אוורירית עשירה בטעמים קלה לאפייה מתכון לעוגת דבש עסיסית מבית סבתא 

בתקופת חגי תשרי שני סוגים של עוגות נפוצות על שולחן ראש השנה. זו שאנו יכולים לרכוש במרכולים ומחירן נע מ 10 שקלים ועד אלו שאנו אופים בבית ומקבלים מחמאות מהאורחים המתארחים אצלנו לערב החג. לפני שניגש לרשימת המצרכים בואו ניזכר מתי יוצאים השנה חגי תשרי 2023 ומתי יוצא ראש השנה העברית החדשה תשפ"ד.

15/09/2023 יום שישי ערב ראש השנה 2023
16/09/2023 יום שבת ראש השנה העברית תשפ"ד
17/09/2023 ראשון יום שני חג ראש השנה 2023 שבתון מעבודה ולימודים

מתכון לעוגת דבש ללא גלוטן עסיסית מבית סבתא 

מתכון לעוגת דבש ללא גלוטן עסיסית מבית סבתא

עוד באתר ברכות לאחל שנה טובה ומתוקה להורדה גלויות מקוריות

כמה קלוריות יש בדבש?. הערכים התזונתיים 

קלוריות (kcal) 304
סה"כ שומן 0 g
שומן רווי 0 g
כולסטרול 0 mg
נתרן 4 mg
אשלגן 52 mg
סה"כ פחמימות 82 g
סיבים תזונתיים 0.2 g
סוכר 82 g
חלבון 0.3 g

רשימת מצרכים לעוגת חג ללא גלוטן המתכון של רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת ביגה 

100 גרם מהמצרכים הבאים

סוכר חום דמורה
סוכר לבן

300 גרם דבש
2 ביצים (L)
200 גרם שמן
350 גרם קמח לעוגות ללא גלוטן עדיף קמח תמי לעוגות
7 גרם אבקת אפייה
2 גרם סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
400 גרם תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
משקה תה 200 מ"ל

אופן האפייה מתכון מנצח לעוגת דבש

ראשית נחמם את תנור האפייה ל- 165 מעלות.
באיזו תבנית נאפה?. תבנית אינגליש קייק מצופה בנייר אפייה

ועכשיו לאפות לפי השלבים הבאים:

  1. מקציפים במיקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית
  2. מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה מערבבים את כל היבשים ומוספים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה
    עד לקבלת מרקם אחיד. סיימנו?. עוברים לשלב הבא באפייה ובמתכון.
  4. לוקחים את קוביות התפוחים , מומלץ לערבב אותם מעט קמח ליפני הוספתם לבלילה ) פעולה זאת מונעת את שקיעת התפוחים בעוגה(. ולערבב בתנועת עטיפה. מוזגים את התערובת לתבנית , ניתן להוסיף מעל שקדים פרוסים או אגוזים.
  5. כמה זמן צריך לאפות את עוגת דבש בחושה? כ- 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

לאחר האפייה – מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפי שאוכלים, העוגה רק
משתבחת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *