פשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות מתכון

פשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות מתכון פשוט שכל אחת יכול להכין 

לא רק לפני חג שבועות, אלא במשך כל השנה אנחנו אוהבים לאכול פשטידות. ומה באשר למתכון פשוט וקל?. קבלו פשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות מתכונים בריאים באתר התזונה הפשטידה קלה להכנה, עשויה מבצק פילאס גבינה מלוחה ובסגנון פרמזן טבעוניות טעימה להפליא.

מתי יוצא השנה ערב חג שבועות?
יום  שלישי , 11/06/2024, ה' בסיוון ה'תשפ"ד
החג ביום ביעי , 12/06/2024, ו' בסיוון ה'תשפ"ד
אסרו חג שבועות ביום חמישי, 13/06/2024, ז' בסיוון ה'תשפ"ד

טעים וטבעוני מתכון פשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות 

את המתכון מגישה חברת "משומשו", יצרנית הגבינות הטבעוניות ותחליפי הדגים והבשר. המתכון מתאים גם לחג שבועות ולא רק.

מי השפית שרקחה את המתכון?. שפית נדיה אליס, מתכון חגיגי ומיוחד. הפשטידה קלה להכנה, עשויה מבצק פילאס, גבינה מלוחה ובסגנון פרמז'ן טבעוניות, טעימה להפליא ומתאימה לארוחת החג, לטבעונים ולכולם.

עוד באתר מתכונים לשבועות חלי ממן טיפים לחג מתכון חלבי

מרכיבים ומצרכים לפשטידה הטבעונית

חבילת בצק פילאס
גבינה טבעונית מלוחה של משו משו
פתיתים טבעוניים בסגנון פרמז'ן של משומשו
חבילת טופו
ברוקולי טרי
3 כפות שמן זית
2-3 שיני שום טרי קצוץ
1/2 כפית מלח

מה צריך למנת הסלט ליד הפשטידה?

חבילה מיקס עלי בייבי
5 עגבניות שרי
3-4 צנוניות
צרור עירית קצוצה
מיץ מחצי לימון
4 כפות שמן זית
1/2 כפית חרדל דיז'ון
1/4 כפית מלח

לעבודה איך אופים את הפשטידה הנחיות 

במעבד מזון טוחנים את הטופו עם 3-4 כפות מים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. בקערה מערבבים את הטופו יחד עם המלחה קלה והגבינות הטבעוניות. מכניסים למקרר.
מכינים את הברוקולי: מרתיחים סיר מים וחולטים את הברוקולי כשהוא חתוך לפרחים במשך דקה ומסננים.

במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את השום הקצוץ. מוסיפים את הברוקולי, ממליחים קלות ומקפיצים משך דקה.

מוסיפים את הברוקולי לבלילת הטופו והגבינות ומערבבים.

מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה ומשמנים היטב. מניחים את בצק הפילאס המופשר ומהדקים את הבצק לתבנית עד השוליים. מחוררים את הבצק עם מזלג ואת שאריות הבצק חותכים לרצועות.

מוזגים את מילוי הגבינות והברוקולי אל תוך הבצק. מניחים מעל המילוי את פסי הבצק שנותרו בצורת שתי וערב ומברישים אותם עם מעט שמן זית.
מכניסים את הפשטידה לתנור בחום של 200 מעלות ואופים למשך 30 דקות.

להכנת הסלט: בקערה שמים עלי בייבי ועגבניות שרי חתוכות לחצי. מערבבים בקערה את החרדל עם מיץ מחצי לימון, שמן זית, רבע כפית מלח ועירית קצוצה. מערבבים את הסלט עם רוטב הוויניגרט ומגישים לצד פרוסת פשטידה חמה מהתנור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *