שעועית ירוקה ברוטב עגבניות מתכון פשוט וטעים

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות מתכון פשוט וטעים

ראש השנה בפתח ואתו קדחת ההכנות לחג. החג הראשון של השנה מגיע בגדול עם הרבה סעודות והרבה משפחה ואנחנו כתמיד רוצים להפתיע – להיות טעימים, ייחודיים, מגוונים וכמובן – בריאים. אז קבלו מתכון ייחודי לכל עונות השנה – שעועית ירוקה ברוטב עגבניות מתכון פשוט וטעים. 

המתכון והתמונות באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא.

מתכונים בריאים מומלצים שעועית ירוקה ברוטב עגבניות מתכון פשוט וטעים

מצרכים ומרכיבים:

  • מלח ופלפל
  • כפית שמן זית
  • 3-4 עגבניות טריות מקולפות וחתוכות לקוביות בגודל בינוני / עגבניות שרי חצויות
  • חבילת שעועית ירוקה (רצוי עדינה) מוכנה לפי ההוראות
  • כף עלי בזיליקום קצוצים
  • כף גרעיני דלעת קלויים (לא חובה)
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות מתכון פשוט וטעים

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות מתכון פשוט וטעים

אופן הכנה תבשיל טעים

מחממים את השמן בווק או במחבת מתאימה.

מוסיפים את השעועית ומקפיצים כשתי דקות.  מוסיפים את העגבניות וממשיכים להקפיץ.

מתבלים בפלפל, מלח ובזיליקום ומסירים מהאש.

מקשטים בגרעיני הדלעת לפני ההגשה.  מגישים חם או פושר.

יתרונות התזונה של השעועית הירוקה והבריאה

עוד באתר מתכון לסלט טבולה כרובית לראש השנה וכל ארוחה

יתרונות תזונה של השעועית הירוקה 

לוביה (שעועית ירוקה) – עשירה במגנזיום ומכילה ויטמינים רבים ביניהם: ויטמין K, העוזר בתהליך ריפוי של הגוף. ויטמיןC , ויטמין A וסיבים תזונתיים רבים היעילים לסובלים מעצירות. טיפ! הכינו תבשיל שעועית ירוקה עם בצל מאודה ומעט תבלינים – תוספת נהדרת לצד דג בארוחת חג.

ירקות מומלצים לחולי סוכרת הכירו את היתרונות של ברוקולי

ברוקולי הוא אחד הירקות המזינים ביותר בסביבה. חצי כוס ברוקולי מבושל מכילה רק 27 קלוריות ו-3 גרם של פחמימות ניתנות לעיכול, יחד עם רכיבים תזונתיים חשובים כמו ויטמין C ומגנזיום. ברוקולי עשוי גם לסייע בניהול רמות הסוכר בדם.

מחקר אחד מצא שצריכת נבטי ברוקולי הובילה להפחתה ברמת הגלוקוז בדם אצל אנשים עם סוכרת. ירידה זו ברמות הגלוקוז בדם נובעת ככל הנראה מסולפורפאן, כימיקל בירקות ממשפחת המצליבים כמו ברוקולי ונבטים.

שמן זית כתית לחולי סוכרת ותמיד טוב לבריאות 

בכל חנות ומרכול תוכלו לרכוש שמן זית כתית מעולה מכיל חומצה אולאית, סוג של שומן חד בלתי רווי שעשוי לשפר את הניהול הגליקמי, להפחית את רמות הצום והטריגליצרידים לאחר הארוחה, ובעל תכונות נוגדות חמצון.

זה חשוב מכיוון שאנשים עם סוכרת נוטים להתקשות בניהול רמות הסוכר בדם ויש להם רמות טריגליצרידים גבוהות. חומצה אולאית עשויה גם לעורר את הורמון המלאות GLP-1.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *